Permanente make-up

Zou u graag op elk moment van de dag perfect er uit willen zien? Dan is permanente make-up een perfecte optie voor u. Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Door uw verzorgde uitstraling zal er een vrijheid ontstaan. Uw wenkbrauwen zitten nog op dezelfde plek wanneer u uit het zwembad komt, wanneer u 's morgens wakker wordt of na een flinke regenbui. 

Permanente make-up (ook wel semi permanente make-up, dermopigmentatie of PMU genoemd) geeft direct een langdurig resultaat. Goed gevormde wenkbrauwen kunnen iemand er jaren jonger uit laten zien en een litteken wat iedereen altijd direct ziet, valt niet meer op nadat deze is ingekleurd.

Wenkbrauwen

Eyeliner

PMU Professional Remover

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Met een flinterdunne steriele naald wordt een speciaal veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt Permanent Make-up langzaam lichter. Gemiddeld blijft de pigmentatie tot vijf jaar mooi. 

Dit heeft te maken met de natuurlijke cel vernieuwing, invloed van UV-licht, uw afweersysteem, conditie van de huid en de producten die u op uw huid gebruikt (bv. Vit A/Retinol of fruitzuren). Ook zal een lichte kleur eerder vervagen dan een donkere kleur en een fijn haartje eerder vervagen dan een schaduw. Het pigment blijft tussen de 10 maanden en 5 jaar goed zichtbaar. Ik adviseer een keer per jaar, 1.5 jaar terug te komen voor een nabehandeling/touch-up zodat vorm en kleur kunnen worden bijgewerkt. 

Doet dit behandeling pijn?

Hoeveel pijn iemand heeft tijdens het zetten van permanente make-up is afhankelijk van waar het wordt gezet (eyeliners zijn gevoeliger dan wenkbrauwen), de methode en uw pijngrens. Voor de behandeling kunt u Emla creme smeren, dit kunt u op recept bij uw dokter krijgen en zal de huid tijdelijk licht verdoven.

Waar moet u opletten voor de behandeling?

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten en u tijdens de behandeling meer zult bloeden. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie.

Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden. U kunt geen contactlenzen dragen tijdens de eyelinerbehandeling. Indien U contactlenzen draagt, breng Uw bril mee de dag van de behandeling.

Nazorg

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raad im volgende adviezen als nazorg instructies aan:

De behandelde huid dient gedurende 1 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om na de 5-dag  ‘s ochtends enkel een en dunne laagje creme op de behandelde huid aan te brengen (dat geeft ik mee aan de klant). Voor de lippen tijdens het tandenpoetsen een beetje vaseline. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en dan na 5-10 dagen is de huid gesloten en kan deze weer nat gemaakt en opgemaakt worden.De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. 

De eerste maand na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied 3 keer per dag alleen met een schone wacies met gesteriliseerd water en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.

Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 14 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 50 of hoger in te smeren.Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. 

Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.Voor de lippen: maak geen gebruik van whitening tandpasta en smeer de eerste 5 dagen voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline, beter is om pittig eten te vermijden en geen heet drinken te nuttigen, drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje.

Wenkbrauwen 

Nadat de wenkbrauwen gepigmenteerd zijn raad ik u aan om tijdens het zonnen een zonnebril f en hoed te dragen en na de 10 dagen en factor van 50 of hoger te gebruiken; zo blijft de kleur langer mooi. 

Lippen 

Heeft u regelmatig een koortslip dan is het beter af te raden om de behandeling te ondergaan. Wanneer u heel af en toe een koortslip heeft dan moet u deze richtlijnen volgen: Neem een week voor de behandeling L-Lysine 1500 mg. en Vitamine C-Ester 2000 mg. in. Bij voorkeur van de merken Solgar en Or-thica. Neem de voedingssupplementen samen in op een nuchtere maag. Ongeveer 7 dagen na de behandeling kunt u hier eventueel mee stoppen.
Ik adviseren u ook om de eerste 12 uur na de behandeling geen hete dranken te drinken.

Waarschuwing

Voordat je besluit Permanente make-up te laten zetten, zijn er een aantal belangrijke dingen om op te letten, voor je keuze op een bepaalde salon valt. Hygiëne is hier een van. Maar hoe weet je nu of een salon hygiënisch werkt? Sinds 2007 is het bij wet verplicht dat iedereen die Permanente make-up zet een GGD vergunning heeft. Dit houdt in dat de GGD om de drie jaar komt controleren of de salon nog wel hygiënisch werkt en aan alle hygiënische eisen voldoet. Zo moet de salon bijvoorbeeld over gladde vloeren en muren beschikken, moet er een kraan zijn die met de elleboog bediend kan worden, moet er handalcohol aanwezig zijn, en papieren doekjes om de handen mee af te drogen, moet er een verbanddoos aanwezig zijn, moet de apparatuur, handschoenen en pigmenten door de GGD goed gekeurd zijn, etc. 

Buiten dat moet ook de behandeling volledig hygiënisch gebeuren. Zo moet er met een steriele naald gewerkt worden. Moeten gebruikte doekjes tijdens de behandeling direct in de prullenbak weggegooid worden, etc. Pas als alles volledig goed bevonden is, krijgt men een GGD vergunning. En kun je er vanuit gaan dat er hygiënisch gewerkt wordt. Toch zijn er nog altijd salons die geen GGD vergunning hebben, omdat dit behoorlijk wat kost voor een salon. Ik hoor daardoor ook behoorlijk wat horror verhalen als het aankomt op hygiëne. Als naaldjes die aan een klant worden mee gegeven, om een volgende keer nogmaals te gebruiken. Echt uit den boze dus. Wil je weten of een salon een GGD vergunning heeft dan kun je deze vinden op: http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl